brödbak
Jag har levererat igen.
Igår bakade jag ett fantastiskt gott bröd!
Tänkte att jag skulle dela med mig av det enkla receptet.
(det är inte så supernoga m mjölsorter osv. släng ner vad du har hemma i ganska samma proportioner som i receptet, så blir det gotti! huvudsaken att det är hembakt!)
Frukt och nötbröd
1 bröd
2 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
7 dl fullkornsdinkel (eller annat liknande mjöl)
2 dl nötter (blandade grovt hackade mandlar och hasselnötter)
2 dl torkade aprikoser o lingon (strimlade)
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
5 dl naturell yoghurt/filmjöl
1 dl lingonsylt (eller frysta lingon)
1 rivet äpple
slå på ugnen på 175 grader.
Ta fram en brödform på 1,5l o smöra den.
Rör sedan ihop allt torrt.
Tillsätt yoghurt, lingonsylt o äpple.
blandablandablanda o stoppa i formen.
Skjuts in i nedre delen av ugnen i cirkus 45min.
Låt det helst svalna på galler (fast godast är ju att bara käka på en gång!)
ÄT&NJUT!